5 km trötta ben

God kväller!

Har precis avnjutit en skål med hemlagad potatis och purjolöksoppa och en skiva av mitt hembakade bröd mm.. Smakar gått efter lite träning!

Dock gick inte löpningen så bra som jag hade hoppats. Dom pigga benen som jag hade i Söndags var borta med vinden och jag känge direkt att detta skulle bli ganska tungt. Men jag hoppades att det skulle lätta lite när jag blev varmare men icke. Jag har ju lovat mig själv att inte pressa mig för mycket så här i början så jag bestämde mig för att korta ner passet. 5 km vart det istället för tänkta 8.  Försökte öka tempot lite istället, vart ett lite bättre medeltempo än vad jag brukar ha men ingen jätte stor skillnad.

Tröttheten i benen kanske berodde på gymträningen igår. Sprang lite på löpbandet innan jag körde igång men jag tränade inte direkt ben.. Hmm.. Så tråkigt att ha ett sämre pass när man har haft ett så grymt för ett par dagar sen.

Måste komma på ett träningsupplägg så att benen hinner återhämta sig ordentligt mellan varven.
Så här ser iaf siffrorna ut:

Distans: 5,00km
Tid: 32,17 min
medeltempo:6,27min/km
Medelpuls: 174 bpm

Hoppas på bättre lycka nästa gång!



Nu ska jag mysa ner mig i soffan tänkte jag. Har egentid då killen är i Frankrike..

Helgen i backspegeln

Måndags morgon. Sitter i soffan, gluttar på nyhetsmorgon och tänker tillbaka på helgen som gått. Fredagen tillbringade som sagt med en god vän. Det vart lite gymträning och sen mysmiddag med naturgodis till efterrätt! Hel najs.

På lördagen planerades en löptur men den hans tyvärr inte med. Vi fick besök på lördagskvällen med vin, ost och en massa annat trevligt. Även det mycket trevligt!

Söndagen var den segaste på länge. Dagen spenderades i säng och soffa om vartannat. Ingen energi till att göra något annat.

MEN på kvällen tog vi oss i kragen och bytte om till löparkläder. -6 grader och mörkt ute, hur skulle detta gå? Knäppte på Garmin och började trava framåt i mörkret. Benen kändes förvånansvärt lätta. Hur länge skulle detta hålla i? Döm av min förvåning när benen bara pinna på och flåset kändes sjukt bra. 56 minuter senare och med 8.3 km i benen stannade jag utanför porten. Jag fick bromsa mig själv då jag ville springa vidare. Men jag har ju som sagt lovat mig själv att inte pressa och gå för fort fram. Men så UNDERBART det kändes!! Efter den lite tyngre löprundan tidigare i veckan så var det här det bästa som kunde hända! Är det det här som är löparglädje??

Distans: 8.30 km
Tid: 56,29 min
Medeltempo: 6,48 min/km
Medelpuls: 173 bpm

Pulsen ligger lite högt fortfarande men det kan ju bara bli bättre!!

Nu gäller det bara att fortsätta så här tills jag springer milen. Efter det ska det börjas slipas på tiden. Målet är ju att springa på under 60 min.

Dags att ta tag i dagen!

Vitt vitt vitt

Ja som i resten av vårt underbara långa land så har det senaste dygnet präglats av en massa massa snö. Vinterlandksapet är tillbaka och lyckan av att "nästan springa på bar mark" är borta, begravd under det djupa snötäcket.

Igår vart det ingen löpning, såg ingen anledning att plåga mig ut i snöstormen.

Idag däremot ska jag möta upp en riktig fining till vän på gymmet. Sen ska vi käka och ha lite fredagsmys.
Får se om jag får till lite löpning på gymmet eller om det endast blir styrka. Jag HATAR att springa på löband. Vet inte varför egentligen, kanske är det för att jag får känslan av att jag springer och springer men ändå inte kommer någonstans... Brukar lägga för en tidning för siffrorna för annars blir det bara att jag stirrar mig blind på dom, räknar varje meter och blir trött. Men jag brukar tröttna ganska fort ändå.

Med linssoppa och hemmabakt bröd i magen ska jag nu dricka upp kaffet och plocka upp lite här hemma innan det är dags att knata till gymmet =). Kameran kanske åker med. Ska försöka komma ihåg den iaf, men sen ska man ju komma ihåg att ta bilder också :P.

I skrivande stund så har himmlen spruckit upp och en strimma sol värmer mig här sittandes på soffan, ljuvligt!


Min träning hittills

Detta har hänt sen jag fick min Garmin. Har alltså gjort sex stycken pass. Som går att ses nedan är några pass på omkring 5 km och ett par pass på dryga 7 km. Än så länge ser man inte så jätte stora förbättringar. Kanske möjligtvis en positiv trend på pulsen.

Sista passet som jag gjorde igår var dock inte bra. Kände att jag inte hade en bra dag. Var seg i kroppen och flåset var inte på topp. Hade först tänkt att göra ett längre pass men jag kortade av det då jag kände att det gick ovanligt tungt. Vill inte pressa mig för mycket nu i början, utan lyssna på kroppen.

Generellt så satsar jag just nu på att vänja kroppen att prestera under längre tid. Jag har helt släppt tankar på tempo och distans. Detta får komma senare då min kropp har vant sig och jag har fått upp ett lite bättre flås.

Tanken är att jag ska öka distansen lite iaf en gång per vecka. Alltså försöka springa under längre tid (och därmed längre distans).

Senare när kroppen vant sig ska intrevallträning/tempoträning också läggas till.

Men det viktiaste just nu är att jag inte stressar mig fram. Skaderisken är då ganska stor och av erfarenhet vet jag att jag lätt tröttnar om jag vill för mycket i början. Så jag får hålla mig i kragen lite.


Söndag 30/1:
Distans: 5.68 km
Tid: 40:49 min
Medeltempo: 7.10 min/km
Medelpuls: 178 bpm

Måndag 31/1:
Distans: 5.63 km
Tid: 39:11 min
Medeltempo: 6:57 min/km
Medelpuls: 180 bpm

Onsdag 2/2:
Distans: 4.85 km
Tid: 32:04 min
Medeltempo: 6.36 min/km
Medelpuls: 176 bpm

Fredag 4/2:
Distans: 7.32 km
Tid: 52:22 min
Medeltempo: 7:09 min/km
Medelpuls: 173 bpm

Måndag 7/2:
Distans: 7.68 km
Tid: 53:29 min
Medeltempo: 06:57 min/km
Medelpuls: 171 bpm

Onsdag 9/2:
Distans: 5.25 km
Tid: 36.56 min
Medeltempo: 07:02 min/km
Medelpuls: 175 bpm

Ja som ni ser så är reslutaten inte nått att skryta med. Men någonstans ska man ju börja eller hur? :)

Målet är att springa milen på under 60 min den 4 Juni då Å-varvet (en kvartsmara) går av stapeln i Eskilstuna. Men man kan ju hoppas på en ännu bättre tid. Får se hur siffrorna ser ut lite längre fram! Kanske hinner jag fram till målet redan innan 4 juni. Ska blir spännande att se utvecklingen!

Får se om jag får till nått pass idag. Har haft en konstig smärta i nedre delen av ryggen i ett par dagar. Vet inte om det hänger ihop med träningen eller inte..

Det är iaf dags att ta tag i dagen!

Ska jag?

Är lite sugen på att starta upp den här bloggen igen, fast då med en annan inriktning. Lite mer fokus på träning, om min väg mot milen (som jag pinsamt nog aldrig har sprungit). Mål 1 är att springa milen på under 60 min.

Har redan börjat lite smått med mitt nya (och första?) mål. Fick nämligen en mycket fin present av min BF för drygt en vecka sedan. Nämligen en Garmin Forerunner 305 (GPS klocka). Med hjälp av denna är det tänkt att jag ska springa min första mil.

garmin.se
Garmin.se

Dags att snöra på sig löparskoarna kanske?? :)



RSS 2.0